De ce există atât de mulți tineri lipsiți de pasiuni?

În România ultimilor 10 – 15 ani s-a promovat intens ideea că tinerii pleacă din țară pentru că nu au unde să muncească, ceea ce este parțial adevărat. De ce ai vrea să muncești într-o fabrică pe 2000 de lei lunar atunci când în străinătate poți lua 1500 de euro lunar în același timp de fabrică?

Dar întrebarea mea este următoarea: oare nu cumva tinerii ne pleacă din țară pentru că nu au pasiuni înfiripate încă de mici, pasiuni care să-i facă să accepte un job mai prost plătit dar la care să se ducă cu drag și bucurie? Cred că este unul dintre cele mai interesante aspecte ce trebuie studiate.

Atunci când îți place ceea ce faci, nu mai ții cont de bani. Te duci la muncă cu foarte mare drag și de multe ori rămâi și peste program fără să-ți dai seama cum a trecut timpul. Dar pentru asta, trebuie să fii foarte pasionat de ceea ce faci, trebuie să iubești acea meserie ca pe ochii din cap. cel mai bun exemplu îl pot da în medicină, unde există medici români foarte buni care au rămas în țară. Ei fac cu pasiune acel job și nu au nevoie de 10.000 de euro lunar în buzunar, se mulțumesc și cu 1000 + plic.

Atunci când nu iubești nici o meserie, atunci când nu știi ce vrei de la viață, atunci când nu știi nici măcar ce pasiuni ai sau dacă ai, cum poți să-ți faci tu oare un rost în viață? Cum poți să te integrezi tu într-o societate care oricum are probleme cu locurile de muncă?

Ei bine, păi nu poți. Dacă nu ai pasiuni, începi să cauți disperat o șansă de a pleca dincolo de care te agăți. Te duci să faci orice, spui că te pricepi la orice numai să iei acei 1500 de euro pe lună. Culegi, cari, ai grijă de bătrâni, faci orice dar nu cu pasiune. Dacă ar exista pasiune, nu ar pleca nimeni afară.

Leave a Reply