De ce există șicanările în trafic?

Mulți dintre voi ați văzut pe net sau pe la TV anumiți indivizi care se șicanează în trafic apoi se mai urcă și pe YouTube, încercând să onduleze acolo într-un fel adevărul, în favoarea lor bineînțeles. Este vorba despre acele depășiri care nu decurg tocmai bine pentru că șoferul depășit pe linie continuă consideră că este în măsură să dea o lecție celui care îndrăznește să încalce legea și așa mai departe. De ce există deci șicanările în trafic? De ce trebuie să existe oameni care se simt nevoiți să dea o lecție, să ia atitudine cu toate că nu sunt în măsură să facă acest lucru?

Cred că totul se rezumă la nivelul de stres acumulat în societate. Vremurile pe care le trăim sunt foarte tulburi. Atunci când vezi că cineva încearcă să te depășească neregulamentar începi să faci ambiție și să nu-l lași, încercând în acest mod să-l înveți minte că ceea ce face nu este ok. Dar de ce faci chestia asta până la urmă? Șicanarea în trafic poate să se soldeze cu permisul suspendat sau cu pagube materiale, dacă nu chiar cu moartea oamenilor. Cred că ar trebui făcute anumite campanii de educație rutieră explicit pentru aceste șicanări pentru că există mulți indivizi care stau prost cu nervii și decid să facă dreptate singuri pe șosele, lucru de care ar trebui să se ocupe de fapt Poliția.

Dacă vreodată vedeți pe cineva că greșește la volan, lăsați-l în pace și eventual anunțai organele competente dacă abaterea este atât de gravă. Nu vă transformați în justițiari cu propriile automobile, e o idee destul de proastă și de păguboasă în același timp.

Leave a Reply