De ce își dau părinții fetele la judo?

Judo din punctul meu de vedere este unul dintre cele mai faine sporturi. Este chiar la modă în ultimii ani dar nu înțeleg o chestie: de ce părinții își dau fetele la acest sport care este unul destul de dur?

Eu unul dacă aș avea o fată aș căuta să o înscriu la un sport mai feminin, nu la judo. Nu aș vrea să am la maturitate o fată care este foarte dură. Genul acesta de sporturi reușește de multe ori să alunge feminitatea. E drept, dacă o să practice judo nu o să se îngrașe niciodată dar nu știu, mi se pare un sport nepotrivit pentru o atitudine feminină. În lume există multe concursuri de judo la care participă numai femei, nu zic că e ceva greșit dar nu știu, mi se pare o disciplină nepotrivită pentru o femeie. Sporturile dure sunt pentru bărbați, femeile trebuie să fie feminine și sensibile și blânde.

Cred că părinții moderni sunt mult diferiți de cei care ne-au crescut pe noi. Ei cred că e ceva cool ca fata lor să fie o luptătoare de orice formă. S-au dus vremurile în care părinții își dădeau fetele la balet și băieții la karate sau ceva de genul. Oricum e o chestie pe val cu judo, tot mai mulți părinți sunt tentați să-și dea copiii la un asemenea sport și într-un fel e bine pentru că devin foarte disciplinați și învață să fie oarecum motivați să facă ceva în viață.

Voi de ce credeți să-și dau părinții fetele la judo și sunt curios dacă și voi credeți că această disciplină le poate transforma de-a lungul timpului în băieți.

Leave a Reply