De ce iubesc formația COMPACT

Am mai scris mai de mult despre formația Compact, o formație care a luat naștere chiar înainte de Revoluție, au o istorie atât de bogată în spate încât nu cred că ar trebui să existe român care să nu fi auzit de această trupă. Ei bine, din păcate nu este chiar așa. Trupa Compact a luat naștere la Cluj în anul 1977, mai sunt puțin și se fac 40 de ani de atunci.

Trupa Compact începe să devină cunoscută în adevăratul sens al cuvântului abia în 1985 când lansează piesa Vata di Vis. Este una dintre piesele care și acum mai rulează pe la Europa FM sau Magic FM.  3 ani mai târziu, lansează albumul cântec pentru Prieteni, exact în anul nașterii mele, 1988. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care mă simt ciudat când mă gândesc că-mi place muzica lor. În ziua de azi, tinerii se integrează foarte bine cu muzica contemporană lor, e ceva ciudat să placă cuiva o muzică mai bătrână de cât el.

Iubesc trupa Compact din simplul motiv că există și astăzi și m avut ocazia să îi văd LIVE. Nu au vârstă, muzica lor este pururi tânără pentru că promovează iubirea. Da, este o trupă care cântă despre iubire și cam atât, iar eu unul ador declarațiile de dragoste făcute prin intermediul muzicii. Am spus mereu că dacă există vreo metodă de a spune cuiva un sincer te iubesc, prin muzică o poți face fără cea mai mică problemă.

Când stau astăzi și ascult muzica ce rulează pe la TV sau Radio, sunt de-a dreptul stupefiat din cauza faptului că acum ceva zeci de ani, în România se făcea muzică bună. Nu-mi explic ce s-a întâmplat între timp de totul a luat o întorsătură atât de teribilă. Ascultați și voi o piesă de-a lor…

1985 – Compact – Fata din Vis

Leave a Reply