De ce lumea se uita ciudat la tine cand alergi

De veo doua luni ma duc aproape in fiecare zi la o padure locala si alerg cand am dispozitie, intre 2.5 si 5 km. Nu am timp sa ma duc in fiecare zi, insa incerc pe cat posbil sa respect un program. Am ora mea bine stabilita, pe la ora 16:30 – 17:00. Am observat ca exista oameni care se uita la tine ciudat daca te vad alergand si ma intrebam de ce se intampla asa ceva…

In Mehedinti, daca alergi esti fraier

Ei bine, raspunsul a venit totusi destul de rapid. Oamenii sunt destul de inapoiati in Mehedinti si considera fraier pe cel care munceste, pe cel care alearga si asa mai departe. In Mehedinti, munca e pentru tractoare, pentru oameni e combinatia si teapa. In Mehedinti, alergatul nu e pentru sanatate ci pentru fraieri. Culmea, ca aud de chestii de-astea de la niste oameni destul de disproportionati din punct de vedere fizic.

Celor carora li se pare ciudat cand cineva alearga, le doresc sa se ingrase si mai tare

Poate ca in alte orase unde exista alta mentalitate, oamenii nu gandesc in acest mod. E destul de pacat ce se intampla in Mehedinti, desi daca stau sa ma gandesc mai bine nu-mi prea pare rau pentru ca suntem stapani pe propriile destine si cei care se uita ca la un fraier pe cel care alearga, probabil va muri sufocat in grasime peste vreo 10 ani. Miscarea nu trebuie sa fie pentru fraieri ci pentru sanatate.

Fiecare intelege viata cum vrea pana la urma, nu avem nici un control asupra lor. Totusi, trebuie retinut faptul ca mai bine inveti din greselile altora de cat din ale tale personale. E un mod de a fii autodidact occidental. Din pacate, la noi nu se pune problema in acest mod. Oamenii sunt prosti si nici nu vor sa invete din greseli, dau cu capul de 20 de ori si nu le pasa, mai dau si a 21-a oara.

Leave a Reply