De ce mai platim asigurarile de sanatate la stat?

Pentru un salariu minim pe economie de 975 de lei, primim net vreo 724 de lei dupa ce sunt scazute taxele si impozitele. Intrebarea mea este unde se duc acesti bani? Unde se duc banii din asigurarile sociale si medicale? Intreb pentru ca am ajuns la spital si am fost nevoit sa cumpar pana si perfuzie. Spitalele din Romania, cele de stat, nu au absolut nimic in farmacia proprie. Daca ai nevoie de o aspirina trebuie sa cobori la farmacia din fata spitalului si sa iti cumperi.

Asa ca, intreb, de ce platesc eu asigurari medicale de aproximativ 40 de lei pe luna din salariu atata timp cat eu nu beneficiez de nimic atunci cand am nevoie? Sunt sanatos, si cand sunt bolnav oricum imi cumpar singur pastile, nu deconteaza nimeni nimic. Pai sa facm un calcul, aceste asigurari cresc odata cu cresterea salariului minim pe economie, dar sa ramanem la suma de 40 de lei pe luna… Intr-un an de zile sunt 520 de lei, in 2 ani sunt 1000 de lei, nu? Daca mai punem la socoteala faptul ca exista oameni cu salarii mult mai mari, vedem ca se strang niste sume destul de impresionante.

Unde se duc acesti bani? In buzunarul cui? E drept ca nici populatie tanara activa nu prea mai exista in Romania, au plecat peste 2 milioane de oameni muncitori in strainatate si ei platesc acolo asigurari medicale, insa parca totusi ceva nu se leaga. Toata lumea priveste suspicios catre un sistem care nu pare sa mearga spre mai bine niciodata si cred ca in anii urmatori o reforma va trebui impusa. Altfel nu vad viitor…

Leave a Reply