De ce nu dispare Ebola?

Ebola nu dispare din aceleasi motive pentru care nu exista medicamente capabile sa vindece cancerul. Pai daca e sa o luam pe firul logic, ce e mai usor? Sa tratezi asa putin cate putin fara sa dai sanse 100% sau sa vindeci dintr-o data? Normal ca bolnavii de cancer sunt disperati, le e frica de moarte cum ne este tuturor, asa ca sunt in stare sa dea oricat, numai sa isi prelungeasca chinul cu cateva zile. Nimeni nu se resemneaza in fata mortii astfel incat sa isi astepte in tihna un sfarsit venit mult mai rapid de cat normal.

Astfel, cum marile companii farmaceutice nu vor sa elinine cancerul de pe piata, caci e o intreaga piata de desfacere pentru acele medicamente tipice bolii, nici pentru ebola nu exista interes pentru eradicare. Pai cine are ceva de castigat daca intervine in Africa? Cine? E normal sa se simta o lipsa de implicare totala din partea autoritatilor mondiale… Asta pana cand epidemia va scapa de sub control si se va intinde precum ciuma bubonica. Sa vezi atunci distractie…

Din cate vad eu nu vrea nimeni sa dea bani pentru a elinima aceasta problema. Sunt de parere ca am ajuns destul de avansati astfel incat sa intelegem cun functioneaza si cancerul si ebola… Nu exista alta scuza inafara de nepasare pentru refuzul de implicare in aceste doua mari batalii. Africa a reusit sa stabileasca etalonul ”3rd world countries”, niste tari atat de sarace in resurse naturale, incat nu prezinta interes pentru nimeni.

E pacat ca se intampla asta, e pacat ca suntem pe cale sa ne autodistrugem.

Leave a Reply