De ce nu e bine sa depinzi de altii

Ideea de a depinde de romanul de langa tine este in sine o afacere destul de paguboasa si spun asta cu toata raspunderea. Cred ca se observa destul de clar in jur lipsa de seriozitate pe care mentalitatea noastra o inglobeaza. Pai cati nu avem prieteni care zic ca fac si dreg, iar cand vine timpul sa faca si sa dreaga incep sa se fofileze? Cati nu avem amici care iti spun “lasa ca te rezolv eu”, si cand colo ciuciu… Nu te rezolva deloc… Cred ca e in firea romanului sa fie laudaros indiferent de situatie si sa ajute numai din gura. Din acest motiv, spun ca nu e bine sa depinzi de absolut nimeni atata timp cat esti inconjurat de oameni fara valoare care intotdeauna or sa minta mai des de cat respira.

In urma cu vreo 3 saptamani mi s-a stricat antena de pe bloc. Da, stau la bloc si sunt nevoit sa ii suport pe ceilalti vecini, iar ei la randul lor sa ma suporte pe mine. Cand m-am mutat aici, am pus un cacat de antena Focus Sat pe bloc, cu scandal si circ ca orice lucru facut in Romania atunci cand ai vecini… Abia am reusit sa pun antena iar dupa cum spuneam, in urma cu cateva saptamani s-a stricat. Eu nu pot sa chem echipa de interventie pentru ca nu are cum sa se urce pe bloc. Singurii care au cheia de la trapa sunt unii care sunt plecati la tara de vreo cateva luni bune.

Tinand minte circul care a iesit in urma cu cativa ani cand am pus antena, am ajuns la concluzia ca cel mai bine e sa nu sparg acea trapa. M-am saturat de oameni de rahat si de certuri inutile si prostesti. M-am dus frumos sa fac un abonament la cablu la RDS… Asa, ca sa nu mai depind de nimeni… Chiar n-ai cu cine in Romania atunci cand vine vorba de “vecini”.

Leave a Reply