De ce nu plătiți bă, căldura?

Anul trecut, a fost un întreg circ la Severin din pricina faptului că nu s-a putut da drumul la căldură la timp. Compania care se ocupa de termificarea orașului era în insolvență, fapt ce o împiedica să efectueze comerț și uite-așa, până s-a găsit o soluție s-a făcut jumătatea lui noiembrie parcă, vreme în care temperaturile erau oricum destul de mici. Atunci, destul de mulți cetățeni înjurau ba pe Facebook, ba ieșeau să protesteze în fața Teatrului și așa mai departe.

Acum, să te ții comedie. Primarul a ieșit să dea niște date destul de importante. Se pare că există câteva asociații de locatari de la care s-au colectat 0 lei pentru căldură anul acesta. Voi vă dați seama despre ce discutăm aici? Niște cetățeni care cârteau din toți rărunchii anul trecut că primarul nu face nimic să le deie căldură, acum nu achită facturile. De ce nu plătiți bă, căldura? Cum mama naibii vine asta? De ce ați mai făcut pe nemulțumiții că vreți căldură dacă acum nu o plătiți?

Eu înțeleg faptul că oamenii erau obișnuiți să nu plătească regia pe la Severin, pentru că în trecut, firma care se ocupa de furnizarea de agent termic era o țâță de muls pentru oarece personalități așa că nu interesa pe nimeni că se plătește sau nu căldura. Acum, căldura este asigurată de către un agent comercial care trebuie să plătească angajați, etc. Nu are cum să furnizeze căldură gratuită la nimeni. Primăria nu este RAAN să meargă pe pierdere nu știu câți ani fără să intervină nimeni.

Așadar, dragi cetățeni care în noiembrie vă fâstâceați cu toții că-i foarte frig în case, lăsați boasca, țigările și Super Bet-ul, și mergeți vă rog și plătiți întreținerea. Asta dacă nu vreți să ajungeți ca-n Orșova sau Schela Cladovei, să scoateți burlanele de la sobe pe ferestre și să le înălțați către cer…

Leave a Reply