De ce nu poți depune sau retrage bancnote de 1 leu în bancomate?

Să luăm exemplul ING Bank, ce nu are casierii prin toate orașele. Este genul de bancă ce oferă clienților soluții moderne printre care și alimentarea propriului cont direct de la bancomat. O soluție foarte eficientă de altfel, fapt care m-a făcut să înclin către acesta bancă, în detrimentul celorlalte care după părerea mea sunt pe bază de cozi. Mie nu îmi plac cozile așa că am ales ING Bank. La 12 noaptea dacă am nevoie, mă duc la bancomat și depun banii în cont, fără probleme, fără coadă.

Ei bine, pentru că niciodată lucrurile românești nu sunt de calitate 100%, există și dezavantaje cu aceste bancomate ale ING Bank. Nu știu dacă șu alte bănci au aceste obiceiuri, căci nu am carduri de cât la ING Bank. Ba, mint, mai am unul de credit la BRD pe care nu l-am folosit niciodată. Nici nu știu pe unde ar putea fi prin casă măcar. De 3 ani și ceva de când am creditul nu l-am mai văzut. Ei bine, iată ce nu înțeleg eu la bancomatele ING Bank:

  • De ce nu poți depune și bancnote de 1 leu? Dacă am nevoie în cont de 601 lei, de ce sunt obligat să depun 605? Rămân cu 4 lei în cont pe care nu mai pot să îi retrag. Evident, dacă nu poți să depui 1 lei, nici să retragi nu ai ce…
  • De ce poți depune 5 lei dar nu-i mai poți retrage? Asta de departe mi se pare cea mai tâmpită ciudățenie ale bancomatelor ING Bank. Adică la depunere se accepta multiplu de 5 iar la retragere este multiplu de 10… Cum vine asta frate?

Nu știu ce se întâmplă nici cu bancnotele de 1 leu nici cu cele de 5 lei, însă normal ar fi ca băncile să îți permită să depui li să retragi exact cât ai nevoie, nu?

Leave a Reply