De ce renunta lumea la eleganta?

Din pacate, aceasta este o intrebare la care momentan nu reusesc sa gasesc un raspuns. Imi aduc aminte cand eram mic, mama intotdeauna imi calca uniforma de la scoala, pantalonii, tricourile. Calca tot ce era de imbracat. Imi spunea ca asa trebuie procedat pentru a da senzatia de curatenie si de om ingrijit. Pe masura ce am crescut, am inceput sa cam renunt la acest obicei. De multe ori mi se parea pierdere de timp sa stau sa calc hainele, asa ca le luam pe mine cum le scoteam din dulap.

Matusa mea a observat acest lucru si mi-a facut cadou un Fier Philips GC5055 ca si aluzie la neglijenta mea. Atunci cand esti mereu pe drumuri, nu prea stai sa mai calci hainele. Timpul in ziua de azi este din ce in ce mai comprimat. Desi in fiecare zi iti propui sa faci cat mai multe, niciodata nu reusesti sa le termini.

Am inceput sa folosesc fierul de calcat primit cadou si imi place. Hainele calcate imi amintesc de perioada cand eram copil, la scoala. O nostalgie ciudata se declanseaza de fiecare data cand calc o rufa. Am cumparat chiar si cateva huse pentru masa de calcat pentru a reconstrui peisajul nostalgic de demult. Incepe sa revina eleganta pierduta in anii copilariei. Pe viitor, o sa imi cumpar si un fier de calcat Philips GC1020 pentru momentele cand plec in calatorii. E bine sa il ai mereu dupa tine. Cand te apuci sa desfaci hainele din valiza la hotel, se mai sifoneaza. Imi place sa fiu mereu pregatit si cu hainele impecabile.

Lumea renunta la eleganta din cauza timpului si din cauza educatiei precare primita in primii 7 ani. E inadmisibil sa te duci la o intalnire cu hainele necalcate, la un interviu pentru job cu hainele cocolosite. Indiferent cat de mult timp ti-ar lua, intotdeauna trebuie sa iti calci hainele.

Leave a Reply