De ce românii nu folosesc PayPal?

PayPal reprezintă un portofel virtual foarte folosit în străinătate pentru fel de fel de tranzacții. În România însă, eu unul sunt rugat de multe ori să ajut pe X sau Y cu o tranzacție pentru că acea persoană nu deține un cont de PayPal. De ce românii nu folosesc acest serviciu? Ei bine, există cel puțin 3 motive pentru care cred că în țara asta nu va prinde niciodată ideea de portofel virtual.

3 motive pentru care românii nu folosesc PayPal

  1. Li se pare greoaie metoda de verificare. Ca să ai un cont de PayPal valid, trebuie să conectezi un card de credit. Este și modalitatea de a transfera bani sau de a retrage bani din cont. Ei bine, ca să verifici contul trebuie să legi un card valid de pe care să se retragă suma de 2.5 euro dacă țin bine minte, bani pe care-i vei primi la final în contul tău.
  2. Le este frică de hackeri. Românii încă mai au teamă că cineva, o să le fure datele de la cărțile de credit dacă le folosesc pe net și le vor goli conturile. Da fraților. Românii se feresc de legatul cardurilor la alte conturi virtuale ca dracu de tămâie. Nu au înțeles că dacă se protejează cum trebuie de viruși sau alte minuni, nu vor avea niciodată treabă.
  3. Sunt mereu ajutați. Evident că cei care primesc ajutor în ceea ce privește o tranzacție PayPal deși nu dețin cont, nu-și vor face în veci. Vor apela la acest ajutor de fiecare dată când va fi necesar. Din păcate românii când se văd cu sacii în căruță, dispare ideea de a se mai perfecționa.

Leave a Reply