De ce românii nu-și repară mașinile?

Dacă te uiți pe stradă o să vezi că 6 din 10 mașini sunt jupuite, îndoite, scot foarte mult fum, scot diverse zgomote și etc. Te întrebi probabil de ce românii nu-și repară mașinile.

Ei bine, răspunsul este unul cât se poate de românesc: nu își repară mașinile pentru că nu-și permit. Românii nu au bani de reparații pentru că, de fapt, ei nu au bani nici măcar de mașini.

De ce își mai cumpără mașini atunci dacă nu au bani să le întrețină ar fi următoarea întrebare, nu? Își cumpără pentru că sunt leneși. Suntem o țară de oameni leneși și dorim să mergem peste tot cu mașina, chiar și la pâine.  Românii își cumpără mașini din care ajung ulterior să cadă tablele pentru că nu vor să meargă pe jos, s-au născut cu o coroană imaginară pe cap și această coroană le-ar pica dacă ar fi nevoiți să se înjosească cu mersul pe jos sau cu mersul cu autobuzul.

Că toată lumea înjura RAR-ul care oprea mașini în trafic să le ia noxele și aceste gesturi reprezintă niște gesturi specifice nouă, românilor, care ne-am obișnuit să nu fim niciodată controlați și să fim lăsați să face absolut ce ne taie capul. Mereu spunem că vrem o țară ca afară dar nu vrem să renunțăm la proastele obiceiuri românești.

Afară, tabelele nu curg din mașini, și nici uleiul sau alte lichide. Afară oamenii folosesc și alte mijloace de transport, de exemplu în New York, mai puțin de 50% din cetățeni dețin un automobil.

În România, cunosc cazuri de oameni care stau 3 într-o casă și au câte 5 mașini la poartă. Fără număr. Evident, 5 troace care nu pornesc niciodată atunci când frigul atinge țara noastră ceva mai serios, mașini care merg pe bază de matrafox, nu de motorină, care mai d care mai cârpite.

Leave a Reply