De ce sa cumperi o imprimanta laser

Nu stiu ce imprimante ati folosit voi pana acum, insa eu mi-am cumparat o imprimanta Samsung second hand. Pana acum cateva luni foloseam o imprimanta cu cerneala de care nu eram multumit absolut deloc. Eu sunt genul care scoate la imprimanta foarte rar, cateva pagini pe luna maxim. Chiar daca am firma, asta nu inseamna ca am nevoie de imprimanta in fiecare zi. Datorita Sfantului PDF, putem salva documentele in PC apoi in Cloud, nu mai e nevoie sa le tinem in raft sub forma de hartoage.

Ce m-a deranjat la imprimantele cu cerneala

M-a deranjat in primul rand faptul ca nu poti imprima mai mult de 50- 70 de pagini cu un singur cartus. Dupa ce se golea trebuia sa iei o seringa si o sticluta de 100ml cu cerneala si sa le umpli. Ma faceam ca porcul de fiecare data si murdaream de cerneala si birou si tot… Apoi, dupa vreo doua luni, buretele din interiorul cartusului se usuca si nu mai poti incarca cartusul de cat pentru maxim 15 -20 de coli imprimate. E normal sa se intample asa din moment ce intra aerul in el.

Asta cu incarcatul cartusului este metoda romanului, a saracului. In mod normal, cand s-a golit prima data il arunci si cu asta basta. Cum noi nu ne permitem sa cumparam cu 50 de lei cartusul, incercam sa il incarcam de cat mai multe ori.

Ma mai deranja faptul ca viteza de imprimare era destul de mica. E drept, ca aveam si o imprimanta putin mai veche, un HP F2280 care m-a servit vitejeste vreo 7 ani. A cedat dintr-o data si am fost nevoie sa cumpar alta. Am cumparat una Samsung ML-2855ND de care deocamdata sunt foarte multumit. Nu este de ultima generatie si nici nu mi-am dorit una ultra moderna atata timp cat eu am luni in care nici nu o pornesc macar…

Leave a Reply