De ce te tine pivotul nou o saptamana?

Zilele trecute am cunoscut un taximetrist. Alimenteaza la mine si din vorba in vorba, incepe sa imi povesteasca niste lucruri care nu ma interesau prea tare. … Asa sunt taximetristii, extraordinar de vorbareti si mincinosi. Mare majoritate din breasla asa sunt si nu-i condamn. Eu am mai spus-o si o repet, nu m-as duce pe taxi decat daca as fi constrans de situatii nasoale. Nu mi se pare o meserie prea confortabila sa strangi cate 4 lei, cate 5 lei , cate 3 lei chiar de la X si de la Y, de la tigani, sa nu mai zic de tepe si asa mai departe.

Taximetria nu mai e de mult o meserie din care sa duci acasa ceva bani si multi s-ar intreba de ce taximetristii nu se reprofileaza, de ce nu incearca sa faca altceva? Pai nu incearca si nu vor incerca niciodata. Majoritatea sunt niste oameni fara calificari. Mai sunt si pensionarii de prin politie, armata, pompieri, ce si-au cumparat masini la taxi si stau pe ele de dimineata pana noaptea tarziu. Cand iesi la pensie la 45 de ani e destul de dificil sa te dezobisnuiesti cu munca. Bine, nu spun ca toti taximetrstii sunt ca cei indicati mai sus, insa marea majoritate aici se incadreaza.

Ei bine, am facut aceasta mica paranteza ca sa stiti cum sunt taximetrstii severineni, un oras in care 1 km costa 1.88 lei la data de 21.12.2014. ... si-mi povestea el cum a schimbat un pivot pe fata si dupa nici o saptamana ii troncane. Stim cu totii cum sunt masinile la taxi, trag astia pe ele pana se dezmembreaza, apoi se vaita ca s-a stricat. Eu nu cunosc masina de taxi in care sa se fi investit bani in intretinerea ei. Ma refer aici la cei cu Logane si Renault. Nici macar un leu… si asta imi spunea ca l-a schimbat acum o saptamana si troncane. Pai care sa fie oare explicatia? Ori a luat cel mai ieftin dintre ieftinaturi, ori minte. Din doua una. Daca toata lumea ar cumpara piese auto de pe www.stoauto.ro , nu ar mai fi probleme de genul.

Asa e romanul pana la urma, isi cumpara masina, trage pe ea 5 ani de-i sar capacele fara sa schimbe un filtru.

Leave a Reply