De ce uneori nu ai cum să nu fii rasist

Se propovăduiește prin societate ideea că nu trebuie să fii rasist, că nu trebuie să urăști alt om doar pentru că vine dintr-un anumit loc sau țară , că are o anumită culoare a pielii și așa mai departe. Într-adevăr, în secolul 21, după 2017 ani de civilizație continuă, neîntreruptă, modernă, nu ar mai trebui să avem preocupările acestea. Ar trebui să ne acceptăm unii pe alții așa cum suntem însă veți vedea în cele ce urmează că acest lucru, din păcate, nu prea este posibil.

De ce nu este posibil să nu fii rasist? Ei bine, cred că din cauza faptului că oamenii sunt atacați de sentimente. Atunci când gândești cu sufletul nu ai cum să spui că poți să accepți orice. Să luăm exemplul țiganilor. Noi, românii nu am vrea niciodată să-i arătăm cu degetul și să fugim de ei ca dracu de tămâie, dar faptele lor în țară și-n străinătate nu au cum să ne facă să-i iubim. Păi ia mergeți în UE în orice țară și vedeți ce fețe fac străinii când auziți că sunteți români. Au fost prinși țigani la furat peste tot în Uniune și când li s-a cerut actul de identitate, ce să vezi, surpriză: România.

Apoi, din acest motiv înțelegeți de ce nu vom putea niciodată să creștem gradul de acceptare pentru cei care sunt diferiți, pentru că suntem oameni sentimentali și rămânem atașați de evenimente, pentru că simțim ura altor oameni revărsată pe nedrept. Și nu ne vorba doar despre țigani aici, să luăm și exemplul refugiaților pentru că este exact aceeași problemă și acolo. Ei vin, se poartă ca sălbaticii, vor să impună reguli în niște țări care practic nu ai nici o obligație față de ei.

Atunci, cum să nu urăști? Cum să nu fii rasist?

Leave a Reply