De ce zboară acoperișurile de pe blocuri la fiecare adiere de vânt?

acoperișurile de pe blocuriÎn România se știe: cum dă o rafală de vânt, cum încep să zboare acoperișurile de pe blocuri. Nu mă întrebați de ce oamenii pun acoperișuri pe blocuri că nu am un răspuns precis, probabil că au impresia că orașul e un sat mai mare unde orice este posibil. Probabil că oamenii au impresia că acel acoperiș este mai bun decât izolația normală care se folosește pe asemenea clădiri. Cert este că nu am văzut nicăieri prin Statele Unite acoperișuri la blocuri, doar prin România mai vezi așa ceva, unde Badea Cârțan vrea să aducă mai aproape orașul de sat.

Dar până la urmă eu nu am o problemă cu faptul că există acoperișuri la blocurile din România, am o problemă cu faptul că la fiecare adiere de vânt ceva mai zdravănă, aceste acoperișuri zboară ca niște coli de hârtie și fac praf zeci de autoturisme. Și întrebarea mea elementară este de ce zboară aceste acoperișuri ca la nebuni? Ei bine, răspunsul cred că îl cunoașteți cu toții: pentru că sunt construite de niște idioți. În țara asta nu mai există meseriași pentru că toată lumea se pricepe la câte ceva. Atunci când ești paznic și în timpul liber vrei să mai faci un ciubuc, spui că știi să faci orice, inclusiv acoperișuri la bloc.

Toți cretinii rupți de foame sunt meseriași în țara asta. Ei știu să facă orice dacă-i întrebi, de la zidărie la zugrăveală, de la instalații electrice la instalații sanitare, de la acoperișuri de case la acoperișuri de bloc. De ce știe românul să facă de toate? Pentru că acest domeniu al construcțiilor se plătește foarte bine și evident, preferă să tragă ca musca la căcat decât să pună mâna să se perfecționeze. Or să tot zboare acoperișuri de pe blocuri dacă se lucrează cu idioți.

Leave a Reply