De la Oradea la Ploiesti

Cei care locuiesc intr-un oras mic de provincie stiu ce inseamna sa ai nevoie de bani, de un loc de munca platit pe masura muncii depuse de tine. In orasele mici guverneaza politica salariului minim pe economie si atat, cu mici exceptii. Curios cum ar putea patronii sa traiasca cu 800 de lei pe luna din moment ce ei ne ofera noua asemenea salarii. Bineinteles ca nu putem trai cu 800 de lei si incepem sa cautam alternative.

Care sunt alternativele salariului minim pe economie?

Ei bine, sunt doua mari variante, strainatatea sau orasele puternic industrializate. Cei care aleg strainatatea aleg un compromis destul de mare. E dificil sa stai departe de familie si de prieteni, sa muncesti intr-o tara a carei limba nu o cunosti. E destul de dificil sa te adaptezi si sa fii fericit. Vin banii dar cu ce pret? Oare se merita pretul? Se merita indepartarea de familie pentru banii strainatatii?

A doua solutie o reprezinta relocarea. Pur si simplu te muti intr-un oras puternic industrializat si-ti gasesti un loc de munca mult mai bine platit. O sa constati ca, cu tot cu cheltuieli, adica chirie, intretinere, mancare, ramai cu bani in buzunar. In Severin de exemplu daca muncesti pe 8 milioane nu reusesti decat sa intri in datorii. Eu o numesc mersul la munca pentru a face datorii, nu pentru a castiga bani.

Poti incerca sa-ti cauti de munca pe hipo.ro, unul dintre putinele site-uri de joburi din Romania. Gasesti locuri de munca de la Oradea la Ploiesti, de la Bucuresti la Constanta. Vointa sa fie, caci de munca se gaseste berechet. Vezi aici oferta completa. Daca ai cumva rude intr-unul dintre orasele puternic industrializate, nu poate fii de cat in avantajul tau, poate scutesti o cheltuiala cu chiria.

Avem libertatea de a alege, nu suntem sclavii nimanui. Cei care ne ofera 800 de lei salariu sunt niste oameni de nimic si sunt curios cum ar putea ei sa traiasca dintr-un asemenea mizilic. Atata timp cat aducem profituri uriase unor patroni egoisti, nu cred ca merita sa asteptam cei 800 de lei. Avem alternative in orase in care oamenii apreciaza munca. Cei care isi accepta soarta sunt vinovati de propriile esecuri. Exista alternative si suntem obligati sa tinem cont de ele daca ne dorim un viitor posper in care visele noastre se vor indeplini.

hipo

Leave a Reply