De unde sa cumpar inel de logodna?

Mai fratilor, nu stiu la voi in oras cum sta intreaba, insa Severinul este dezastru atunci cand vine vorba de personalitate. Personalitatea se rasfrange in magazine, in marfa de pe rafturi, in masinile de pe strada, pana si in inelele de logodna pe care le poti cumpara. E destul de complicat sa faci o surpriza placuta iubitei cu un inel de logodna pentru ca nu gasesti de cat bijuterii stas, nu gasesti nimic handmade sau ceva care sa iasa in evidenta. Toate inelele sunt trase la xerox de toti bijutierii din oras. Parca s-au vorbit sa vanda toti aceleasi modele, n-ai pomenit asa ceva…

Stiu foarte bine ca oamenii din Severin nu au personalitate iar magazinele ofera lucruri care se cumpara. Daca nimeni nu cere calitate, de ce magazinele s-ar chinui sa o ofere? Lucrurile de calitate sau unice nu sunt cerute de cat in orasele mari, puternic industrializate, in care oamenii sunt satui de aceleasi lucruri, aceleasi rafturi, isi doresc si ceva nou. Ca si la TV, calitatea trebuie ceruta, nu impusa. Daca telespectatorii cer Tonciu, Capatos, Becali si OTV, e clar ca nu incape discutie de calitate si de emisiuni educative, nu?

Revenind la olie noastre, de unde sa cumpar inel logodna daca am nevoie? Un bun prieten de-al meu a decis sa faca pasul cel mare saptamana aceasta si am fost cu el sa caute inel. Initial, ne asteptam noi sa fie putina bataie de cap, insa nu credeam ca trece ziua si ne vom intoarce acasa asa cum am plecat, adica cu mainile goale. Am luat incet toate magazinele la rand in speranta ca vom gasi ceva modern, nici o sansa. Nu am gasit nici macar un magazin de bijuterii care sa ofere clientilor posibilitatea de a personaliza putin inelele cumparate. N-ai pomenti asa ceva, zici ca Severinul este orasul fantoma.

Am gasit in sfarsit inele de logoda destul de frumoase pe internet. Trebuia sa ne fi apucat noi de la inceput sa cautam pe Google, insa am trait cu falsa impresie ca ne vom descurca in offline. Iata ca internetul a devenit un suport extraordinar pentru niste afaceri de nisa, cerute de foarte putini oameni dar destul de apreciate. Intotdeauna am apreciat pe cei care sunt in stare sa ofere niste solutii profesionale, ca de banal si de copy – paste suntem cu totii satui.

Faptul ca traim in tara lui copy – paste ne impiedica destul de mult sa evoluam inspre calitate si din pacate, se fac progrese prea mici in acest sens. Este nevoie de o mentalitate noua care sa ceara personalitate, nu banal si aceasta o sa apara numai in momentul in care o sa ne dorim sa fim altfel.

Schimbarea trebuie sa vina din interior, din sanaul societatii si cred ca cu totii ne-o dorim, chiar daca nu constintizam. Eu unul sunt satul pana peste cap sa gasesc personalitate doar pe internet. Sper sa vina cat de curand ziua in care Severinul se va dezvolta industrial si mental astfel incat sa existe cerere – oferta si pentru lucruri personalizate, unice si in offline.

Leave a Reply