De unde vin copiii?

Ei bine, imi vine sa rad cand imi aduc aminte de povestea spusa de parinti atunci cand eram micut si le puneam aceasta intrebare. Imi spuneau ca ii aduce barza. Inconstienta ma facea sa ii cred in proportie de 90%, insa tot plecam cu un mic dubiu dupa ce imi raspundeau. Recent am vazut pe Youtube un videoclip animat, care daca ar fi existat pe atunci, le-ar fi ajutat enorm explicatiile.

Am crescut si nu am mai intrebat. Mi-am dat seama ca pe masura ce cresteam si intrebam le era tot mai rusine sa imi raspunda. Acestia erau oamenii crescuti de epoca ceausista, cu mult bun simt si rusinosi. Oameni buni chiar daca nu prea inteligenti.

Stateam si ma gandeam eu cand voi avea copii la randul meu, ce le voi spune? Acum imi dau seama ca as fi pus intr-o situatie destul de delicata.  E greu sa fii parinte, nu exista o carte care sa te invete treaba asta, nu exista cursuri de urmat care sa te invete sa devii parinte. Fiecare face cum considera el ca ar trebui. Eu unul abia astept sa devin tatic, sa ma duc sa cumpar scutece si carucior pentru bebe. Intamplator, ieri am trecut pe la magazine sa fac cumparaturi si m-am uitat vreo jumatate de ceas la un scaun auto pentru copii. Sa fie oare vreo premonitie? 😀

Mi se pare nonsens viata fara copii. Mi se pare asa pustie si finita in bucurii. Copilul este cea mai mare bucurie pe care un om o poate avea si este scopul principal in viata, alaturi de familie si casa. Viata se rezuma doar la aceste lucruri. Sa ai un acoperis deasupra capului, o sotie iubitoare si un copil sanatos. Atat. Daca am trai vesnic poate ca prioritatile s-ar schimba destul de mult, insa deocamdata limitele sunt impuse. Trebuie sa invatam de mici sa ne bucuram de viata si sa o intelegem asa cum trebuie, sa o suportam cu demnitate atunci cand devine grea si sa avem taria sa trecem peste probleme si necazuri.

Leave a Reply