Despre cei mai buni

Oamenii din pacate nu pot fi egali. Nu pe lumea aceasta. Intotdeauna vor exista oameni cu o personalitate mai bogata si oameni mai stersi, mai “invizibili” social. Vor exista oameni foarte bine pregatiti profesional si oameni care sunt obisnuiti sa faca lucru de mantuiala. Depinde foarte mult de personalitate si de modul in care ai fost crescut. Discutam zilele trecute in cateva articole despre meseriasii romani, obisnuiti cu munca rapida si de proasta calitate. Nu stiam ce sa cred atunci, oare acestia inclina spre nesimtire sau spre slaba pregatire? Totusi, sunt de parere ca daca nu te pricepi indeajuns de bine la un anumit job, nu il mai practici. Sau il practici dupa ce te perfectionezi.

Indiferent ca discutam despre meseriile fizice sau cele intelectuale, ne lovim de aceleasi probleme atata timp cat lucram cu romani. Severinul e si mai praf la acest capitol. Unchiul meu de exemplu detine o afacere in domeniul transportului de marfuri. Era sa puna lacatul pe firma de doua ori pana acum DOAR din cauza contabililor delasatori si slab pregatiti. Salvarea lui a venit de la un expert contabil Otopeni. Atunci cand activezi in domeniul transporturilor, atunci cand detii un parc auto format din 50 de autocamioane si 70 de angajati, in contabilitate nu au voie sa se strecoare greseli. Nu au voie… Eu lucrez intr-o firma cu 4 angajati si atunci cand vin controale din partea finantelor iese ditamai circul din cauza catorva zeci de lei in plus sau in minus inregistrati in actele contabile. Ce sa mai zic de o firma cu 70 de angajati?

Desi distanta Severin Otopeni este relativ incomoda, unchiul meu a decis ca merita efortul. Prefera sa trimita actele prin curier sau sa dea o fuga personal pana acolo cand este cazul, dar sa aiba toate actele in regula. In Romania e de ajuns ca intampini dificultati zi de zi din cauza saraciei si a teparilor cu care ai de-aface, ultimul lucru de care ai nevoie sunt greselile in contabilitate facute de niste oameni bolnavi de miserupism.

Leave a Reply