Despre ideea de a deschide o afacere desi n-ai lucrat nici macar o secunda in domeniul respectiv

Multi, dar prosti. Sa-mi fie cu iertare dar nu pot sa ma abtin cand vad asemenea oameni. Exista atat de multi prostanaci care se apuca de afaceri doar pentru ca X s-a apucat mai devreme si-i merge, incat nu stiu ce sa mai cred. Probabil e la moda sa vezi ca X a reusit sa zicem cu un service auto si te apuci si tu sa faci un service desi nu ai lucrat niciodata ca mecanic auto, desi nu ai abut niciodata de-a face cu service, reparatii diverse, nu stii sa tii o cheie in mana.

Poate ca invidia ii impinge pe multi sa faca chestii de-astea. Ambitii prostesti si criza varstei. Se uita in spate si nu vad nimic concret. Ii apuca disperarea si incep sa se agate de ce pot si ei, chiar daca nu au experienta in domeniul respectiv. Au impresia ca daca X poate, ei de ce sa nu poata? Uita ca e vorba de ani de experienta care lor le cam lipsesc. Nu poti sa te apuci sa iti deschizi un magazin cand tu nu ai lucrat niciodata ca vanzator si habar nu ai sa dai restul corect macar. Nu poti sa te apuci sa iti deschizi un atelier de tamplarie fara ca tu sa stii meserie, in ideea ca daca altii au deschis si le merge o sa iti mearga si tie….

Toata lumea se mira ca multe afaceri se inchid destul de repede fata de momentul in care se deschid si se intreaba de ce. Pai, in principiu acesta este motivul: oameni care se apuca sa faca ceva fara sa aiba experienta, mergand pe smecherie, combinatii, ideea ca daca altul poate eu de ce sa nu pot uitand sa se gandeasca la experienta, meserie, etc…

Leave a Reply