Despre nivelul de trai

Daca urmarim evolutia salariului minim pe economie din ultimii 10 ani, observam ca aparent, nivelul de trai in Romania a crescut. Problema este ca in tara se traieste din ce in ce mai rau. Nu vedem o imbunatatire din cauza faptului ca odata cu cresterea salariilor, cresc si preturile alimentelor si bunurilor de consum. Salariul minim pe economie in acest moment este 975 de lie brut, ceea ce inseamna undeva la 724 lei net bani in mana de care te poti folosi efectiv.

Cum poate cineva sa traiasca o luna de zile cu 724 de lei? Si stim cu totii faptul ca jumatate din salariatii din Romania sunt platiti cu acest salariu minim. Saracia in randul maselor de aici apare, de la exploatarea fortei de munca intr-un mod necorespunzator, munca nu este platita la adevarata ei valoare. Nivelul de trai actual nu permite indeplinirea viselor, a dorintelor noastre de oameni simplii. Solutia este una singura: strainatatea. Nu putini sunt cei care au luat drumul vestului, alegand sa culeaga capsunile spanililor pentru 1000 de euro pe luna de cat pe cele ale romanilor pentru 700 de lei pe luna. Nu putem blama pe nimeni pentru asemenea decizii. Viata este scurta si trebuie sa profitam de tinerete la momentul potrivit. Va veni o vreme in care varsta inaintata va fi o piedica in campul muncii, asa ca trebuie sa ne asiguram o casa inca din tinerete.

Trebuie sa muncim pentru case, noi, tanara generatie. Nu avem de partea noastra un comunsim blamat acum, asa cum au avut parintii nostri la vremea lor. Noua nu ne da nimeni case cu rate pe care sa le putem plati atata timp cat avem salariul minim pe economie. Povesteam intr-un articol recent cum bancile nici nu te baga in seama pentru un amarat credit de consum luat pe o perioada de 5 ani cand aud de minimul pe economie… Stiu si ele ca oamenii saraci isi schimba des locul de munca, dau dintr-un somaj in altul si asa mai departe.

Fetele tinere au ocazia in Romania sa faca un ban exact ca cei din occident prin intermediul atat de mult blamatului videochat… Da, sustin videochatul si nu ma intereseaza parerile de neam prost ale oamenilor care nu sunt informati in legatura cu aceasta activitate. Ai aici trainer videochat, o functie la care poti sa aplici si tu daca esti fata si reusesti sa te imprietenesti cu aceasta meserie tipica oamenilor fara prejudecati.

Fiecare dintre noi are dreptul nu doar sa spere la o viata mai buna, dar sa si aleaga modul in care si-o asigura. Totul se rezuma la mentalitate si la ambitia fiecaruia de a-si depasi conditia intr-o viata ce pare limitata inca de la nastere.

Leave a Reply