Despre puțoii cu bani de la tati

Nu aș fi crezut vreodată că o să încep să urăsc oarecum pe tinerii care au de toate de la mami și de la tati. Nu aș fi crezut pentru că sunt genul de om care nu se grăbește să dea cu presupusul până când cunoaște persoana. Din păcate, toți tinerii pe care i-am întâlnit cu bani mulți dar nemunciți, care de la 18 ani au mașină nouă asigurată fără să fie nevoiți să se lupte cu conceptul de leasing sau second hand, au fost o dezamăgire pentru mine. De ce? Pentru că nu vezi în ochii lor pasiune pentru ceva, nu vezi planuri de viitor, nu vezi nimic concret care să te atragă la ei.

Acești tineri, marea lor majoritate, se transformă în niște puțoi întreținuți care stau prin școli o viață întreagă, termină două, trei facultăți, cinci mastere iar la final, pe la 30 de ani, încep și ei să-și caute de muncă. Evident, nu acceptă orice job, nu le convine orice loc de muncă.

Repet, nu am o problemă cu faptul că primesc bani gratis, mulți, și eu nu. îi disprețuiesc doar pentru faptul că sunt niște oameni atât de goi pe dinăuntru. Din păcate, munții de bani pe care-i au părinții lor nu i-au ajutat să-și crească copiii astfel încât să fie în stare să se descurce singuri în viață. Munții de bani nemunciți pe care-i primesc la rândul lor copiii nu-i transformă în profesioniști în câmpul muncii, nu-i fac utili societății. Nu știu, poate dacă vreodată se va întâmpla ceva care să-mi schimbe părerea, am să anunț.

Leave a Reply