Despre Windows 8

Inca de cand a aparut, Windows 8 a avut reputatia de sistem de operare antipatic si anti social. Interfata Metro il facea viabil mai mult pentru ecranele touch screen de cat pentru desktop-uri. Calculatorul devenea functional intr-un mod familiar numai dupa instalarea unui program care te scapa de Metro si isi punea inapoi bara de start cu care eram obisnuiti de ani de zile, de la Windows 95 incoace.

De ce a simtit Microsoft nevoia sa scoata bara de start? Greu de explicat. Poate se avanta in schimbari prea mari intr-un timp prea scurt fara sa ofere o solutie. Au scos bara si au pus Metro, o solutie pentru touch screen. Numai ca nu avem monitoare cu touch.

Am avut si eu instalat windows 8 si merge ok, din anumiate puncte de vedere este incompatibil cu anumite aplicatii insa este ceva normal. Un sistem de operare nou lansat trebuie stabilizat intr-o lume reala, nu in laborator.

Nu imi place Windows 8. Dupa parerea mea Windows 8 trebuia lansat la distanta egala de timp fata de distanta Xp – Windows 7. Poate dupa ce devine mai uzual o sa trec si eu la windows 8. Deocamdata raman la 7.

One Response

  1. Yamasha August 7, 2014

Leave a Reply