Deszăpezirea, veșnica problemă a autorităților

De când mă știu, iarna, de fiecare dată în România au fost probleme cu deszăpezirea. În fiecare an. Nu a contat că a nins doar o dată sau de 3 ori căci să fim sinceri, la noi iarna nu prea ninge. De exemplu, anul acesta prima ninsoare a venit abia în ianuarie în Mehedinți. Cred că foarte multă lume se întreabă de ce nu se rezolvă odată pentru totdeauna problema cu deszăpezirea atât din orașe cât și din afara localității. Chiar așa nu se poate face absolut nimic astfel încât să avem niște străzi circulabile și niște șosele practicabile în momentul în care cad 3 centimetri de zăpadă?

Ei bine, nu. Nu se poate face absolut nimic și vă spun și de ce. Contractele pentru deszăpezire sunt cele mai importante căi de stors bani de la stat prin intermediul primăriilor. Interesul firmelor de deszăpezire este să pună mâna pe contracte cu toate că nu au mașini în dispozitiv. Ele vor să ia o grămadă de bani de la primării fără să muncească și în mulți ani cam așa se și întâmplă pentru că indiferent dacă ninge sau nu, ele bani primesc. Așadar, interesul primăriilor nu va fi niciodată performanța în deszăpezire, ci stoarcerea și împărțirea banilor cu aceste firme penibile care dacă ar putea, ar ieși la deszăpezirea orașului cu un grup de 10 persoane, fiecare cu lopata sa.

Deszăpezirea va fi o problemă întotdeauna în România pentru că nu este o activitate luată în serios, ci doar o modalitate prin care se permite unor sugative să ia o căruță de bani de la stat. Ninge o dată pe an, se face tam tam că nu se deszăpezește, vine căldura, zăpada se topește, lumea uită și totul e bun și frumos, primarul mai obține un mandat după 4 ani de incompetență.

One Response

  1. borceablog January 15, 2017

Leave a Reply