Dezechilibrul creat de hipermarket-uri

Ii priveam cum se bucurau la auzirea vestii ca in oras or sa vina o gramada de hipermarket-uri. Se bucurau ca vor avea unde sa isi arunce banii fiind invrajbiti de oferte care mai de care mai ridicole. Ii privesc  acum cand nu mai au locuri de munca. Economia orasului s-a prabusit si sute de magazine de cartier s-au dus pe apa sambetei. Pornind de la cele alimentare si terminand cu cele de bricolaj, metalo-chimice si asa mai departe.

In ultimii 5 ani in Severin au aparut Carrefour, Cora, Kaufland, Dedemab, Bricostore, 3 Penny, 2 Profi si s-au inchis sute de afaceri familiare sau de cartier. Nu au mai putut face fata preturilor mici uneori de producator promovate de aceste magazine mari si au fost nevoiti incet incet sa isi ia jucariile si sa plece. Romanii nu au tinut cu cei mici, au preferat sa mearga sa cumpere din aglomeratie si dintr-o mare de preturi care mai de care mai ofertante desi de multe ori la casa ofertele nu prea se mai mentin.

Locurile de munca au disparut desi aparent s-au creat sute poate mii. Economia s-a destabilizat in asa hal incat judetul a ajuns pe primul loc la somaj insa paradoxal toate aceste magazine sunt pline zilnic de oameni pe care eu nu ii inteleg. Nu ii inteleg de unde au atatia bani sa cumpere 2 cosuri pline ochi cu mancare, nu ii inteleg de unde au 500 de lei saptamanal sa lase la casa. Tara asta e putreda si nu cred ca isi mai revine.

One Response

  1. Yamasha May 15, 2014

Leave a Reply