Diluarea comicului

Am observat in ultimii ani un trend care poate coincide cu maturizarea unei generatii. Ma uitam aseara la televizor cand am ajuns acasa (era deja pornit) si era pe Prima TV. Rula ceva serial de comedie “Trasnitii”. Glume slabe, rasuflate si destul de comerciale. Tipete, agitatie si cam atat.

Comedia la televizor de altfel, nu poate fii de calitate in esenta ei. Oamenii care pierd vremea gura casca la Maruta sau Acces Direct sau Mireasa pentru fiul meu nu sunt foarte inteligenti. Emisiunile cu tema de barfa nu sunt facute pentru un public matur si inteligent. Si ca sa fac legatura cu Black Friday, ma sperie gandul ca cele mai vandute produse in aceasta perioada sunt televizoarele… Se pare ca poporul roman vrea sa ii vada pe “plasma” pe Capatos si pe Tonciu.

Sunt de acord cu faptul ca fiecare om e diferit, are personalitate diferita, nu bag pe toata lumea in aceeasi oala, insa daca majoritatea telespectatorilor nu ar cere Tonciu si Buruiuana, televiziunile nu le-ar da. Practic, ele ofera ceea ce doreste publicul, adica paine si circ in cazul nostru. O sa ne dam seama ca poporul roman a evoluat spre mai bine in momentul in care astfel de personaje vor disparea de pe micile ecrane, cu tot cu emisiunile care astazi le promoveaza.

Pentru mine, comicul nediluat se rezuma la p fabula:

 

 

No Responses

Leave a Reply