Din coltul blocului

Copilaria in anii 90 era destul de sumara. Nu exista telefonie mobila, nu existau calculatoare, nu exista internet. Ce Facebook? Nici vorba de asa ceva. Eram nevoiti sa inventam jocuri noi, sa ne imaginam, eram stimulati sa gandim mai bine zis. Poate ca aceasta e explicatia pentru generatia catastrofa din scolile de azi. Sunt ajutati prea mult de bani, calculatoare si internet. Sunt foarte demotivati sa isi doreasca sa reusasca prin propriile forte.

Mi-e greu sa ma mai intorc din 2014 in anii 90. E imposibil. Odata ce ai gustat tehnologia nu iti mai poti imagina viata fara ea. Fara smartphone, fara tableta si asa mai departe. Simt ca m-am lenevit si eu de cand am atata tehnologie in jur. Pai imi aduc aminte magazinul de la scara blocului… toata tehnologia pe care o avea era un cantar mare si imprecis. Nici macar electronic nu era. Te pacalea de fiecare data cu cateva sute de grame dar nu ziceai nimic, stiai ca e defect de 5 ani si deja nu-ti mai pasa. Oamenii incepusera sa comande 2.2 kg de cartofi pentru a fi siguri ca pleaca acasa cu cele 2 kg de care aveau nevoie. Ma umfla si rasul cand imi aduc aminte faza asta.

Astazi, magazinul este mult mai modern, are cantar electronic omologat si testat metrologic. Exista cititoare de coduri de bare pentru o rapiditate sporita in vanzare. Cu cat te misti mai repede, cu atat reusesti sa vinzi mai mult. Nici macar case de marcat nu mai sunt, ma refer la acelea de 2 tone protapite pe tejgheaua principala. Au fost inlocuite cu o imprimanta portabila ce scoate bonurile pe banda rulanta. Totul din calculator. Lucrurile sunt foarte simple cand ti se pune la dispozitie tehnologie si cand exista oameni ca cei de la IT Genetics Store ce reusesc sa o puna in aplicare de ani buni.

Leave a Reply