Discutie despre advertoriale

Am participat ieri la o discutie legata de advertoriale. Cum ca exista bloggeri care nu le halesc si le condamna, care separa bloggerul bun de cel slab prin decizia acestuia de a scrie sau nu advertoriale. Nu e nimic nou si totul porneste de la romani catre romani.

Romanul este acea specie de animal care se hraneste cu invidie, cu ciuda si cu trufie. Are impresia ca no matter what, el are dreptate. Cei care condamna advertorialele nu le condamna din pricina faptului ca sunt o reclama falsa in unele cazuri cum ar fi corect gandit, ci din pricina faptului ca cei care le scriu n-ar mai fi bloggeri. Numai la noi poti sa vezi si sa auzi atata prostie si atata micime. Asta e cuvantul potrivit: micime sau oameni mici incapabili sa gandeasca outside the box, incapabili sa vada lucrurile prin ochii altuia.

Dreptatea este intotdeauna pe la mijloc, la fel si adevarul. Nu poti sa iti atribui rolul de judecator doar pentru ca nu esti de acord cu o idee sau cu o realitate. La discutia respectiva a participat Vienela, veche in blogosfera de cand lumea, CLM care s-a apucat si ea mai serios de blog dintr-o cauza necunoscuta inca, probabil la Orange Shop nu mai merge treaba, si eu care bineinteles sar in apararea articolelor platite, castigand 4 salarii de la statie intr-o luna.

Advertorialele vor fi in continuare in crestere atata timp cat va creste si acest trend al mutarii buticurilor si magazinelor reale in mediul online. In ultimii ani, mediul online s-a dezvoltat continuu iar serviciile de tip SEO au fost luate cu asalt, mai ales ca Google e in continua schimbare. (Vedem cu totii ca nu se mai face PR Update, calitatea site-urilor masurandu-se de acum in PA DA Moz).

Referitor la cei care nu halesc advertorialele, sunt rugati sa nu le citeasca. Asa cum exista posibilitatea de a alege intre posturile de televiziune folosind telecomanda, asa exista posibilitatea de a inchide sau nu o pagina web din browserul folosit. Pentru cei care vorbesc urat despre advertoriale trebuie sa inteleaga ca este loc pentru toata lumea in cazul in care se simt dati la o parte de cei care prind contracte si scriu reclame pe banda rulanta.

Si ca sa lamurim si separarea prin bloggeri slabi sau buni, bloggerii slabi nu or sa prinda niciodata de scris advertoriale, pentru ca nu au site-uri bine plasate in Google, nu au trafic si nici reputatie online, nu au credibilitate. Cei care jongleaza cu contracte si reclame nu au cum sa fie bloggeri slabi.

In concluzie, e loc pentru toata lumea, mai putin pentru rautaciosi, pentru ranchiunosi, pentru invidiosi si pentru prosti.

Leave a Reply