Distractie pentru copii fara mediul virtual

Copilaria este cea mai frumoasa perioada din viata. Am da orice sa mai putem fii copii inca o data, sa nu mai avem stres si griji. Singura grija sa fie cea a jocului de dimineata pana seara. Sa intram in casa doar ca sa mancam apoi sa ne jucam din nou. Sa fii copil din pacate e lucru unic si doar o magie ne poate transforma inapoi, ne poate retrograda cu 10 – 15 ani.

Cu toate ca cea mai frumoasa parte din viata, copilaria, trece, noi ramanem copii in suflete si vesnic vom avea o parte de copil in noi. Nu trebuie niciodata sa uitam sa fim copii. Atunci cand am uitat sa fim copii o parte din noi a murit.

Cand eram micut distractia insemna colaborarea cu alti copii in fata blocului pentru a da nastere unor jocuri noi si inedite, unor jocuri care ne captivau si care ne prindeau zile in sir. Ma uitam astazi in fata blocului si nu prea mai e nimeni. Copiii s-au mutat din fata blocului in fata calculatorului si nu stiu cat de bine este. Un calculator este un mediu virtual. Sunt de parere ca adevaratele conexiuni si relatii se stabilesc face 2 face, nu la distanta ascunsi in spatele unui monitor. Personalitatea se dezvolta atunci cand interactionezi intr-o societate reala, nu una virtuala.

Lumea virtuala e una destul de falsa in care nimeni nu este cine pretinde, nimic nu este ceea ce pare si multa lume se intreaba cum ar putea sa desprinda copiii in aces mediu si sa ii integreze intr-o societate reala. Eu am gasit o solutie cu ajutorul celor de la www.clubuldisney.ro .Desi comunitatea din spatele blocului a disparut, se poate crea una noua in alt loc, intr-un mediu supravegheat de oameni specializati.

Cluburile pentru copii sunt solutia de a-I desprinde de mediul virtual. Copiii sunt inclinati spre socializare mult mai mult ca noi, adultii. Ei sunt la varsta la care curiozitatea este foarte mare si simt nevoia de a interactiona intens cu cei de varsta lor, de a-si face prieteni si de a creste impreuna cu ei. Eu de exemplu daca as avea un copil as incerca sa il inscriu la cat mai multe cluburi de acest gen, indiferent de suma. Personalitatea lui conteaza cel mai mult. Internetul are o parte negativa in dezvoltarea individuala si nu poate fi cenzurat 100%. Interactionarea reala ramane singura capabila sa dezvolte copilul in mod corect si sa il fereasca de influentele negative ce sunt pretutindeni.

Stiu ca nu exista un manual care sa explice cum se cresc copiii, care sa le rezolve pe toate si care sa se potriveasca tuturor. Fiecare isi creste copilul cum crede el ca trebuie si de multe ori se ia si decizii gresite. Important este sa realizam faptul adevarata distractie si adevarata personalitate se dezvolta in mediul real.

Leave a Reply