Dragon Ball – sau cărțile pe care orice copil trebuie să le aibă

Dragon Ball Desenele animate care mi-au marcat copilăria au fost fenomenale. Dacă ar fi să fac o comparație cu desenele animate care se dau astăzi pe la TV, aș putea spune cu toată sinceritatea că cele din ziua de azi sunt de 10 ori mai slabe calitativ față de cele din anii 90. Probabil că sunt mai ieftine și copiii români sunt obișnuiți de mici să consume orice, nu să selecteze calitatea de mizerie. Bine, nu zic că toate desenele animate din ziua de azi sunt niște mizerii, dar 90% cam acolo bat…

Am o idee mai bună… De cât să-ți lași copiii să se uite la niște desene animate slabe calitativ, mai bine le cumperi niște cărți din seria Dragon Ball. Pe la TV nu rulează Dragon Ball, rula când eram eu micuț așa că nu prea ai șanse să-i le arăți despre ce e vorba. Cărțile despre care vă vorbesc totuși sunt oricum mult mai interesante de cât prostiile pe care le pot vedea ei pe la TV. Dacă ar fi existat asemenea cărți când am fost eu mic, cu siguranță aș fi făcut pe dracu-n patru să le am.

De ce Dragon Ball?

Dragon Ball reprezintă unele dintre cele mai frumoase animații din istoria Japoniei după care s-au creat celebrele desene. Au fost scrise de Akira Toriyama și au apărut pentru prima dată în 1984. Discutăm despre 42 de volume, iar desenele animate au ajuns pe micile ecrane 6 ani mai târziu, abia în 1990. Dragon Ball au fost inspirate din romanul Journey to the West și sunt după părerea mea cele mai bune desene pentru cei mici pentru că reușesc să le trezească imaginația și să îi facă să viseze. Cu siguranță știți la ce mă refer așa că nu prea are rost să descriu exact despre ce este vorba.

Vă recomand cărțile pentru că sunt mult mai interesante și mai creative de cât ce văd copii pe la TV în ziua de azi. Atâta timp cât nu le pot vedea pe micile ecrane, măcar din cărți să trăiască poveștile minunate. Eu unul sunt sigur că o să le placă.

One Response

  1. krossfire July 10, 2016

Leave a Reply