Dreptul la o viata sanatoasa

Cu totii avem dreptul la o viata sanatoasa, sau nu? Desi se pare ca avem garantat acest drept, nu ne este respectat de societatea in sine. Pe masura ce evoluam, avem parte de tot mai multa plouare, chimicale si bineinteles surse de imbolnavire. Un mediu poluat este intotdeauna sursa de boli, iar problema este ca ele nu apar de azi pe maine, ci pe termen lung fara ca noi sa ne dam seama. Daca mai punem la socoteala si faptul ca romanii merg la medic doar atunci cand sunt cu un picior in groapa, scenariul bolilor cu care te trezesti peste noapte este direct infaptuit.

De ce avem frica de medic? De ce mergem la el doar atunci cand suntem prea bolnavi? De ce nu o facem si preventic? Sunt niste intrebari destul de dificile la care nu cred ca gasim alte raspunsuri fata de cele pe care le cunoastem deja. Oamenii se tem de slaba pregatire a medicilor care ar trebui sa ii vindece, se tem de medicamentele foarte scumpe pe care nu si le permit, se tem de un sistem sanitar care lucreaza impotriva lor. Se mai tem de banii pe care trebuie sa ii dea la medic atunci cand se interneaza, caci altfel nu sunt bagati in seama. Daca e sa facem portretul sistemului sanitar romanesc de stat, cam acesta ar fi. Nimic nu merge si nimeni nu isi face treaba asa cum ar trebui.

 

Exista insa si alternative: homeopatia. Un bun exemplu de medic homeopat gasim pe www.doctorfiruti.ro. Homeopatia este o metoda terapeutica in care se utilizeaza substante naturale din cele trei regnuri: animal, mineral si vegetal, pentru a stimula mecanismele proprii de autoaparare si regenerare a organismului. O avem ca alternativa atunci cand ne temem de tratamentele clasice si de medicii clasici. O avem drept alternativa atunci cand tratamentele clasice dau gres, si asta se intampla destul de des din cauza incapacitatii medicilor de a stabili cum trebuie diagnosticul corect. De multe ori te simti ca la Baba Ioana, care ghiceste in coji de nuca, la fel de precise sunt si diagnosticlele medicilor romani din spitalele de stat, asa ca ar fi bine sa alegem alternative inainte de a ajunge la ei. S-ar putea sa avem mica surprindere de a ne vindeca din start, fara sa o mai lungim prin spitale si medici si bani pierduti.

Leave a Reply