Drum prin viata

De multe ori ma prinde ora 3 dimineata in pat, fara somn, gandindu-ma la sensul vietii. O tema filosofica ar spune unii, insa mie nu mi se pare. Ma gandeam la prietenii mei, cum aproape toti alearga sa faca bani si nu observa ca le fuge viata de sub picioare. E adevarat, in societatea in care traim astazi nu se poate face nimic fara bani, dar nici nu trebuie sa ne facem un tel din a ne imbogati cu orice pret.

Ma gandeam asa la cursul vietii, te nasti fara nimic si incepi sa acumulezi pe masura ce parcurgi anii. Acumulezi inteligenta, cunostiinte, acumulezi prieteni, case, masini, neveste, copii. Copiii dupa parerea mea sunt scopul nostru final. Omul traieste degeaba daca pana la sfarsitul vietii sale nu lasa un urmas. Viata e atat de scurta si trebuie sa stim sa o impartim in functie de prioritatile reale.

Ce rost are sa faci bani gramada daca pentru asta iti pierzi aproape intreaga viata? La ce iti mai foloseste un munte de bani atunci cand ai 60 de ani si esti singur? Viata ta a trecut si nu ai trait absolut deloc pentru tine, ai trait pentru niste bani care acum nu vor mai reusi sa iti aduca fericirea si implinirea sufleteasca.

Bucuria de a cumpara carucioare 3 in 1 pentru bebelusi este inestimabila. Acestea sunt micile sau marile placeri ale vietii, fiecare cum le vede. Aici poti sa vezi oferta de carucioare cea mai buna daca esti in cautare de asa ceva. Stiu ca cei mai multi opteaza pentru niste carucioare standard pentru micuti, dar sunt si oameni care vor lucruri mai speciale, caci vorba aia: un copil faci si tu, nu 10. Degeaba esti putred de bogat daca esti sarac in urmasi. Te chinui o viata intreaga sa strangi munti de bani iar apoi la batranete ii ia statul.

E cumplit acest gand, nici nu vreau sa imi treaca prin minte imaginea unui batran la 70 de ani bogat si singur.

Leave a Reply