Duminica la munca

Deja am facut un obicei din a posta in ficare duminica in care sunt de serviciu… Nu e nimic ciudat daca stai sa te gandesti la faptul ca lucrand aproape non stop indiferent de weekend, voi pica inevitabil de serviciu in doua din ele de serviciu. Am cam pierdut notiunea timpului de cand cu jobul asta… Inainte mai simteam ce inseamna weekend, insa acum daca muncesc non stop doua zile cu doua libere, cele doua zile libere nu se mai pot diferenta de notiunea de weekend. Cei care lucreaza asenemea mie pot sa inteleaga mai bine ce spun.

Pe alta parte munca in weekend are si avantaje printre care putem sa enumeram: traficul scazut pentru cei care lucreaza in comert, mai multa liniste pe strazi, relax cu alte cuvinte. Poate de-asta imi si vine cheful sa mai scriu cate un articol.

Asa a ajuns Romania, o tara in care nimeni nu mai respecta si dorintele angajatului. Ca vrea ca nu vrea, acesta trebuie sa se duca la munca indifernt de data din calendar, ca e sambata sau duminica, Revelion, Craciun sau Paste. Singurii vinovati suntem noi, oameni slabi, incapabili sa ne transam viitorul asa cum visam de mici. Poate ca va veni si acea zi in care mentalitatea colectiva o sa primeze, o sa se deszvolte pe partea aceea de unitate, o unitate atat de absenta in ultimii ani… Unitatea incepe sa fie precum o naluca, o fantoma despre care doar batranii sustin ca au vazut-o candva, in tineretile lor…

Poate va veni si acea zi in care vom refuza sa mai lucram pe salarii de nimic si vom refuza sa ni se impuna un program care de multe ori nu are nici productivitate nici logica. Din pacate, logica si bunul simt nu au fost niciodata puncte forte ale acestui popor.

Leave a Reply