Dupa ciobani, la Bucuresti au venit transportatorii

Zarva mare la Bucale, proprietarii de dube, camioane, autobuze si autocare au iesit in strada din cauza asigurarilor. Dupa ce Astra a dat faliment (teoria conspiratiei nu a reusit sa aleaga un singur motiv concret), celelalte companii de asigurari au ales sa mareasca politele RCA destul de mult, pana la 300% pentru anumite categorii. Inca o palma data comerciantului mic din Romania, care plateste toate taxele si impozitele la stat, exact ca in cazul ciobanilor doar ca de data asta nu discutam despre o lege data de Parlament, ci despre lacomia companiilor de asigurari.

E usor sa vrei sa aliniezi toate costurile cu alte tari din Uniunea Europeana, insa e mult mai dificil sa te gandesti la cetateanul de rand care nu are salariile de dincolo. Bine, ceea ce se intampla nu este ceva nemaipomenit, intotdeauna in tarile sarace au fost preturi mult mai mari pentru absolut orice fara de tarile dezvoltate. Acesta este efectul faptului ca am ramas o tara bananiera si au trecut 26 de ani degeaba pe langa noi. Nu am invatat sa ne dezvoltam si sa cream niste avantaje pentru cetateni. Niciodata statul nu a lucrat in slujba cetateanului, din pacate.

Sunt curios ce vor obtine transportatorii din moment ce nu tine de Parlament sau Guvern treaba cu asigurarile. Sunt niste companii privare care s-au pus pe capatuiala, care doresc niste profituri uriase desi nu au nici un motiv sa scumpeasca polita RCA. In 2015 din cate am inteles au fost mult mai putine accidente fata de 2014, asa ca nu se justifica marirea. Cred ca suntem prea mici, nu avem curaj sa mergem sa ne luam de gat cu cei care isi bat joc de noi. Nu stiu unde vor sa ajunga cu aceste asigurari, atata timp cat salariul minim pe economie in Romania anului 2015 este 777 lei net, bani in mana.

Leave a Reply