E bine și freelancer, până la un anumit punct

E bine și freelancer până la un anumit punct. De exemplu, dacă ești foarte tânăr și nu ai foarte multe planuri de viitor. Îți permiți să stai acasă și să lucrezi la proiecte din când în când. Dacă ai o familie deja e mult mai dificil ca freelancer pentru că nu au siguranță. Azi ai un proiect, mâine poate nu mai ai. și mai apare problema cu pensia, cu asigurarea de sănătate.

Dacă nu-ți declari veniturile și nu-ți plătești taxele la stat nu o să ai nici asigurare nici pensie mai târziu, lucru de care sunt sigur că au nevoie oamenii indiferent de vârstă. Nu știu, mie îmi place certitudinea, siguranța, îmi plac lucrurile făcute corect, îmi plac taxele plătite la stat așa cum sunt ele, mari, mici, etc. Știu că statul nu a făcut nimic pentru nimeni dar așa sunt eu, un om corect.

Sunt curios câți dintre freelanceri își declară veniturile măcar. Foarte puțini, vă spun eu, altfel și-ar face o firmă ceva cu care să taie factură. În fine, asta e treaba fiecăruia.

Am lucrat și eu ca freelancer și sincer să fiu, nu mi-a plăcut. Se fac bani dar lipsește acea siguranță a unui job stabil. Nu poți să-ți faci absolut niciun plan pentru că habar nu ai de la început câți bani vei avea într-o lună. Atunci, de ce Dumnezeului să te complici cu așa ceva? Hai că dacă ai fi șomer și între timp ai căuta o sursă de venit până găsești ceva stabil, e ok, dar să stai numai în freelance mi se pare o prostie. Da, am făcut-o și eu când eram mai tânăr dar mi-a trecut.

Leave a Reply