E logic să se fure pădurea la cât costă lemnul în magazin

Vreo 10 lei era o șipcă de 5 centimetri lățime, 10 milimetri grosime și vreo 2 metri lungime. Păi cum să nu intre frate să pună pădurea la pământ toți escrocii la cât costă lemnul în magazine? Cum să nu facă magazinele blat cu cei care fură lemnele din pădure? Voi vă dați seama despre ce discutăm aici? Despre ce mafie și la ce nivel s-a ajuns? Păi dacă am dat eu 30 de lei pe o bucată de PAL de 120 x 40 cm. Nu, e ridicol frate și sunt convins că nu se va face absolut nimic.

Cred că în următorii 10 – 15 ani, nu va mai exista niciun copac în România, or să-i taie la fel de ilegal și pe cei plantați prin orașe de Primării. Păi de ce să nu o facă din moment ce nimeni nu le face nimic? Din moment ce oricum taie hectare întregi de pădure virgină ca să aducă la rafturi șipci cu 10 lei și bucăți de PAL la prețuri ridicole? E clar că nimeni nu va păți niciodată nimic în acest sistem putred și foarte corupt pentru că se învârt miliarde de euro, suficient să cumperi libertate oriunde în lume, nu doar în România. Să nu care cumva să credem că la noi s-a inventat hoția și corupția.

Nu, nici vorbă. Aceste fenomene există peste tot în lume doar că în alte state sunt oarecum ținute sub control. În România nu există limite. Dacă cineva descoperă o oportunitate de a face bani, rămâne în urma hoției lui mai rău ca după huni. Asta e țara din păcate.  Și bine nu se mai face vreodată.

Leave a Reply