E o idee bună închiriatul unei rulote?

Tot mai multe anunțuri și pagini pe Facebook destinate închirierii de auto-rulote am observat în ultimele luni. Rulotele par să devină o distracție din ce în ce mai mișto în România și există destul de multe motive pentru care ar trebui să închiriezi una.

De ce să închiriezi o rulotă?

  1. Prețul/cazare este mult mai bun. Poți închiria o rulotă cu care să pleci în excursie alături de familie cu prețuri începând de la 100 de euro pe zi. E foarte ok dacă te gândești că familia ta are 3 sau chiar 4 membri. În străinătate în concediu nu pasă nimănui de hotel, ci doar de peisaje, de locații.
  2. Se conduce cu categoria B. Nu ai nevoie de permis de conducere pentru categorii grele. Dacă discutăm despre o auto-rulotă va fi cel mai probabil o furgonetă de maxim 3.5 Tone pentru care nu ai nevoie de categoria C și tahograf. Dacă e vorba despre rulotă de tip remorcă, se încadrează la categoria maxim 750 de kilograme și poate fi tractată cu categoria B și cu o mașină puternică.
  3. Poți vizita mult mai multe locuri. Poți să zbori cu familia ta la Roma de exemplu dar dacă te plictisești și vrei la Milano, o să trebuiască să-ți iei zborul din nou cu costuri mult mai mari. Dacă pleci într-o rulotă, vei putea să te deplasezi oricând fără depinzi de nimeni și cu costuri minime.

Din punctul meu de vedere o rulotă poate să-ți ofere un concediu un care chiar te poți bucura de natură. Există campinguri special destinate rulotelor prin munți și cred că odată ce veți încerca o asemenea distracție veți deveni dependenți.

Leave a Reply