E ok să te filmezi făcând acte de caritate?

Dacă vrei să faci acte de caritate și să le postezi pe Facebook sau pe YouTube în speranța că gestul tău va inspira și pe alții, o să ai parte de două reacții diferite. Prima reacție se referă evident la ideea cum că tu faci chestia asta din dorința de a te afirma, de a-ți face publicitate, pentru a câștiga bani prin prisma faptului că dacă ai un canal de YouTube și postezi fapta acolo lumea se va abona și așa mai departe. Este o adevărată nebunie cu caritatea asta și mulți aleg să nu se implice deloc tocmai din cauza faptului că ulterior, pot fi judecați pe nedrept de către o întreagă societate.

Pe partea cealaltă, dacă gestul tău este publicat pe rețelele de socializare și ajunge la mase, este foarte posibil ca oamenii să vrea să te urmeze în exemplu și să pună și ei la cale o faptă bună. Din acest motiv, sunt de părere că este nevoie de exemple în social media, este nevoie de oameni care să dea un exemplu și să împartă pozitivitate. Cred că este ok dacă te filmezi atunci când faci o faptă bună dar cred de asemenea că trebuie să răspândești acel material cu ponderație. Nu e bine să-l răspândești sub formă de SPAM, nu este bine să îl răspândești în medii pline de hateri.

Am spus de multe ori un lucru destul de simplu: caritatea nu are nevoie de ramă, caritatea nu este un tablou de atârnat pe perete dar din păcate modul foarte egoist în care a evoluat societatea contemporană, cere exemple de caritate, de oameni care fac bine gratis și necondiționat. Cu toții ar trebui să facem asta dar din păcate, doar câțiva se pot lăuda cu acest lucru și sunt de părere că este nevoie de mediatizare.

Leave a Reply