Economie si renovare

Atunci cand te apuci sa renovezi un apartament, oricat de profesionsit ai fi, nu reusesti sa stabilesti exact suma de bani care va fi necesara. Nu stiu cum se face, dar toti meseriasii pe care i-am avut au subevaluat costurile de lucrare. Poate ca este vorba de o tactica a lor. Vor sa te incante cu un pret mic pentru a pune mana pe lucrare. Apoi, cu cat inaintezi iti dai seama ca suma vehiculata de ei nu are nici o treaba cu realitatea. Oricum, e prea tarziu sa mai dai inapoi sau sa mai schimbi ceva.

Cum trebuie sa gandesti atunci cand te apuci sa renovezi o casa? Pai in primul rand renovarea implica un principiu de a ducere a noilor tendinte in materie de moda imbinata cu constructiile si eliminarea vechilui stil. Cine nu isi aduce aminte de casele bunicilor? Erau asa urat carpite si construite. Astazi, cu totii avem o casa moderna in curtea bunicilor. Aceea e diferenta intre stiluri. Cert este ca la vremea lor, si cele vechi au fost moderne. Asta inseamna ca pe masura ce trece timpul tendintele se schimba si noi avansam odata cu ele spre mai bine. Cei care sunt de-o seama cu vechiul nu pot intelege noul. Considera mai frumos si mai trainic vechiul decat ce se aduce nou. Pe alta parte, noi care vrem sa modernizam vedem in vechea casa o paragina fara noima.

Spuneam ca am chemat meseriasii sa imi renoveze casa. M-a costat mai mult decat am anticipat si era cumva inevitabil. Macar am stat pe capul lor sa imi monteze in toata casa becuri si spoturi cu led. Gasesti aici becuri cu led la un pret foarte bun si de calitate.  Foarte multi or sa intrebe de ce sa pui becuri cu led? Raspunsul e simplu, din motive de consum. Becurile cu led sunt ecologice, se ard foarte greu si consuma foarte putin. Sunt becuri moderne care nu trebuie sa lipseasca din nici o casa nou renovata.

Economia care se vade cu aceste leduri este incredibila. Foarte multi or sa spuna “bine, dar cat sa consume un bec obisnuit?”… relativ la un interval de timp scurt gen cateva ore intr-adevar, nu prea se vad diferentele, insa la sfarsit de luna te arde la buzunar. Unii amici chiar faceau misto de mine spunand ca am pus becuri cu led ca sa scot paguba cu meseriasii lu’ peste si calculul lor la materiale care s-a dovedit insuficient.

Cert este faptul ca atunci cand renovam trebuie neaparat sa aducem noul si evolutia in casele noastre sub toate formele posibilie atata timp cat nu costa peste puterea noastra de cumparare. Becurile nu cred ca vor costa o avere pentru nimeni mai ales daca ne gandim ca pe viitor acestea te vor ajuta sa economisesti bani. Isi vor scoate investitia mult mai rapid decat te-ai fi asteptat.

Leave a Reply