Eficiența barei informative cu link către formularul de contact

În urmă cu câteva luni am decis să pun acea bară informativă – notification bar – pe aproape fiecare blog pe care îl am. Sunteți curioși să vedeți cam câte colaborări mi-a adus? În cele ce urmează o să fac un mic bilanț în ceea ce privește rentabilitatea unei asemenea bare de notificări, care duce către formularul de contact și prin intermediul căreia anunț faptul că site-ul aparține unei firme care vinde publicitate.

Eficiența barei informative cu link către formularul de contact

Data instalare: decembrie 2015

Total mesaje primite: 23

Total colaborări: 5

La o primă impresie, 23 de mesaje de colaborare în 2 luni de zile nu pare cine știe ce, însă ținând cont de faptul că este o simplă bara informează doar, eu zic că-i destul de ok. Nu am căutat niciodată colaborări pentru publicare de advertoriale, mereu  am fost contactat de alții cu propuneri. Bineînțeles, dacă aș fi dorit aș fi putut avea 23 de colaborări din 23 de mesaje, însă am ales doar 5 colaborări, mai profitabile.

Piața advertorialelor din România este încă la un nivel destul de mic iar companiile SEO se mulțumesc să lucreze cu articole de 20 – 30 de RON de 300 de cuvinte de cât să își convingă clienții de faptul că cele mai bune articole din punct de vedere SEO sunt cele de peste 600 – 700 cuvinte, chiar 1000, împrăștiate cu Facebook Ads. Deocamdată acesta este nivelul, nu se poate mai mult.

Sper ca în 2016 să existe și companii care doresc articole de 1000 de cuvinte sau peste, pentru care să fie gata să scoată din buzunar suta de lei. Ar avea de câștigat mult mai mult pe termen lung. Vă asigur de faptul că Google vede articolele de peste 1000 de cuvinte cu alți ochi fața de fițuicile de 300 de cuvinte.

Leave a Reply