Englezii si inchirierile auto

In urma cu 2 ani am fost in Anglia. Mi s-a parut un popor destul de rupt de restul Europei. Anglia se diferentiaza de celelalte state UE prin cateva aspecte fundamentale cum ar fi moneda nationala, circulatia rutiera si forma de conducere a tarii(monarhie)…

Ei bine, vreau sa va spun ca transportul in interiorul tarii este exagerat de dezvoltat. Atunci cand vrei sa strabati tara dintr-un oras in altul ai doua 3 variante: ori te duci cu trenul, ori zbori, ori inchiriezi o masina cu care te deplasezi pe sosea. Cea de-a treia varianta, respectiv inchiriatul masinilor, este o ramura foarte bine exploatata acolo. Poti sa iei orice masina, din orice oras si sa-ti faci treaba, platind practic la ora de inchiriere. Mi s-a parut un lucru excelent ca poti lasa masina oriunde pe strada atata timp cat comunici cu dispeceratul, nu esti nevoit sa o duci intr-un centru aparte. Totul se rezerva si se plateste pe internet. Discutam atunci cu un prieten de-al surorii mele despre posibilitatea de inchiriere la noi in tara, ii spuneam ceva de genul You can rent Dacia Logan in Bucharest too. El era englez si culmea, inchiriase tot un Logan pentru a ne lua pe noi de la Aeroport. Bine, nu era cu volan pe dreapta ca majoritatea masinilor engleze, dar oricum mi s-a parut mai de calitate, parca au fost create special pentru export.

Romania ultimilor ani s-a dezvoltat destul de mult din punctul acesta de vedere, al inchirierii de masini. Exista firme precum FMNRent.com, firme care iti pun la dispozitie o gama larga de optiuni in ceea ce priveste parcul auto. Poti oricand ai nevoie sa inchiriezi un Ford Focus, masina destul de buna. Sau cum ar zice englezul “You can rent Ford Focus any time”. Asta ca sa pastram aerul englezesc al amintirilor.

Mai avem multe de invatat si de perfectat. Poate prea multe ca sa ajungem din urma o civilizatie cladita pe o mentalitate complet diferita de a noastra.

Leave a Reply