Este alergatul un sport de vara sau nu?

In Severin exista destul de putini cei care alearga si vad asta in fiecare zi cand ma duc la padure. Acolo exista o amenajare care sa favorizeze alergatul, cu toate ca povesteam intr-un articol trecut despre faptul ca tiganii au furat toate robinetele de la tasnitorile din padure. Acuma daca vrei sa alergi trebuie sa vii cu apa de acasa, caci din 4 tasnitori nu mai are nici una robinet. Trecand peste furturile ticluite in padure, cu scopul de a-si bate joc si de a incurca nu de a valorifica cine stie ce, spuneam ca sunt destul de putini cei care vin acolo sa alerge. Singura explicatie este comoditatea sau lenea. E pleonasm? Bine, o sa spuneti ca multi isi cumpara adiasi de sala si se duc sa traga de fiare, dar parca undeva in adancul sufletului vostru nu prea credeti nici voi treaba asta…

Nu frate, sa separam de la inceput orezul de neghina: exista oameni lenesi si exista oameni carora le place sa fie in forma mereu si sa se stie sanatosi. Cum bine zicea un vechi proverb antic “Minte sanatoasa in corp sanatos”, putini sunt cei care mai tin cont de el. Cred ca poti numara pe degete pe cei care se duc la sala sau la alergat prin padure. Desi salile de fitness par arhipline, sunt de faptul foarte slab frecventate de cetatenii unui oras. Nu numarati 300 de persoane care frecventeaza o anumita salata de fitness si spuneti ca tot orasul face sport. 300 de oameni e infim raportat la numarul de locuitori.

Iarna de multe ori imi vine si mie sa renunt la alergat pentru ca e foarte frig afara. Una e sa alergi pe 20 de grade si alta e sa alergi pe -10. Cam mare diferenta, nu? M-am gandit de multe ori sa cumpar o banda de alergat ieftina, insa mai bine  imi cumpar niste adidasi de sala si merg la fitness, unde-i cald. Ca oricum nu am unde sa o pun si parca vad ca mi-o strica tata. Doar nu poti sa lasi nimic in casa si sa ai siguranta ca in momentul in care te intorci mai gasesti in buna stare de functionare lucrurile.

 

Leave a Reply