Este justificată distrugerea în trafic dacă cineva încalcă regulile?

În ultimii ani au apărut tot mai multe canale de YouTube ale unor oameni care participau la trafic din diverse ipostaze: șofer sau motociclist, biciclist, etc. Ei bine, de foarte multe ori cei care filmează asemenea clipuri sunt genul de oameni foarte frustrați care înjură tot ce prind, de fiecare dată când observă pe cineva care încalcă regulile de circulație.

Mai mult, unii dintre ei în special bicicliștii și motocicliștii recurg la gesturi barbare: sar la bătaie sau pur și simplu rup oglinzile mașinilor care cică le pun viața în pericol. Pe internet, asemenea gesturi de maimuță fără creier sunt foarte aplaudate de un public cu o inteligență la nivel de Paleolitic, așa că oare e justificată distrugerea în trafic dacă se încalcă regulile de circulație?

Ei bine, nu. Eu nu sunt de acord cu aceste practici pentru că indiferent unde te-ai afla, nu este de datoria ta să împarți dreptatea pe stradă, cu atât mai puțin să pedepsești un participant la trafic distrugându-i un bun din cauza faptului că a încălcat o regulă de circulație.

Chestiile astea se numesc „i-a dat o lecție” pe internet, YouTube, etc și sunt niște mizerii după părerea mea. Aceste clipuri în care șoferii care încalcă reguli sunt bătuți sau le sunt distruse bunurile nu demonstrează altceva decât faptul că România este o țară încă banieră, în care niște maimuțe încep să se bată de fiecare dată când au o neînțelegere, de fiecare dată când apare vreuna cu spirit de „eu am mereu dreptate”.

Ce mi se pare și mai stupid, un lucru care scoate în evidență nivelul de inteligență super scăzut al celor care rup intenționat oglinzi prin trafic motivând că „mașina a trecut prea aproape”, este faptul că publică imaginile pe internet și astfel, devin buni de dosare penale pentru distrugere în cazul în care Poliția se autosesizează, ori cineva trimite imaginile cu pricina la poliție. Stupid people…

Leave a Reply