Este oare circul adevărata problemă a animalelor sălbatice în România?

Se zvonește că cică în România urmează să se dea o lege care ar interzice folosirea animalelor la circ. De ce? Cică ele trebuie să fie libere în sălbăticie și că ele nu au ce căuta prin cuști sau chinuite cu dresura. Ei bine, la primă impresie pare o idee bună, și eu sunt de părere că nici un animal nu merită chinuit, iar pentru animalele sălbatice, captivitatea poate fi cel mai mare chin.

Apoi, dacă stau și mă gândesc mai bine, WTF? Circul există peste tot în lume cu animale. Practic, este singurul loc din lume în care vezi dresură de animale sălbatice, că de câini și pisici este plin internetul. O lume întreagă se duce la circ tocmai ca să vadă o girafă care este caraghioasă, ori un elefant care joacă fotbal, poate un leu care stă în două labe sau cine știe ce altă minune.

Chiar așa România se pune cur în drum pentru tot ce în restul lumii pare ceva normal? Se pare că da. Ce-or fi avut ei cu animalele de la circ, nu știu. Cuiva i s-a făcut milă cruntă cu ele și a zis că fraților, gata, de mâine nici un urs nu mai stă captiv, nici un leu nu trebuie să mai ragă prin cușcă. Cum le vin fraților ideile astea „geniale”, nu pot să înțeleg. Circul este adevărata problemă a animalelor sălbatice în România sau defrișările masive în urma cărora milioane de exemplare au rămas fără case? Repet, dacă stai să te gândești așa mai profund, într-adevăr, nici un animal nu ar trebui să fie închis dar asta cu circul mi se pare prea de tot. Pare exagerată rău.

Leave a Reply