Este tarotul o prostie?

Nu știu câși dintre voi ați auzit de Tarot, însă mie unul mi se pare o disciplină destul de interesantă. Desigur, nu ne putem întoarce în secolul 15 și crede că drumul sufletului în viață poate fi ghicit în niște cărți, însă sunt de părere că este o disciplină care merită studiată.

Tarotul are în spate o istorie de sute de ani și dacă în trecut avea la bază influențe italiene și franțuzești, în ziua de azi este o disciplină universală, nu mai depinde de un stat sau altul.

Cu toate acestea, în România din păcate nu vei putea să faci rost de un pachet de cărți ceva mai interesant decât dacă mergi către online. Găsești un kit de Tarot super interesant în librăria virtuală a celor de la book-express.ro. De fapt au mai multe modele interesante.

Dar totuși, cu cărți sau fără, este tarotul o prostie?

Ei bine, depinde din ce punct de vedere privești lucrurile pentru că dacă ești genul de om cu o viziune oarecum limitată, foarte multe lucruri le vei caracteriza drept o prostie. Ideea de bază este că această disciplină, un set Tarot adică acele cărți speciale, reprezintă una dintre cele mai longevive practici de acest gen rămase încă ancorate în prezent. Da, există oameni care și astăzi cred în Tarot la fel de mult cum credeau cei din secolul 15 și eu unul nu consider treaba asta o prostie.

Fiecare om este liber să creadă fix în ce dorește. Până la urmă cred că asta înseamnă să ai un pic de personalitate, că poți afirma cu tărie ceea ce consideri.

Pentru mine în mod special, Tarotul este o disciplină pe care mai de grabă aș vrea să o studiez ca istorie și nu aș avea o problemă în a comanda un set Tarot de pe internet, unul mai special la un preț avantajos precum cel de pe book-express.ro. Eu nu pot să cataloghez o prostie ceva ce are în spate peste 500 de ani de existență. Doar oamenii superficiali pot să procedeze în acest mod. A, că eu nu cred în Tarot, este alegerea mea la fel cum este și a celor care cred în așa ceva.

 

Leave a Reply