Capsunile sunt la mare in fiecare sezon de vara cand toate gospodinele invadeaza piata pentru a cumpara cantitati semnificative in vederea prepararii borcaneaselor de dulceata! Dulceata de capsuni este adorata atat de catre cei mici, cat si de catre cei mari, astfel ca vanzarea acestor fructe te poate imbogati peste noapte! Nu spune nimeni ca este usor, insa daca ai echipamentele necesare, poti obtine acele plantatii de capsuni bogate si sanatoase care vor lua ochii gospodinelor atunci cand le vei pune pe tabara din piata fructele! Trebuie sa iti gandesti strategia pas cu pas, tocmai de aceea trebuie sa ai in vedere ca fiecare etapa de crestere a culturilor de capsuni are nevoie de anumite unelte specifice pentru a spori rezultatul final. Ei, bine prima etapa este pregatirea solului, iar motocultorul este echipamentul de gradinarit performant care iti ofera posibilitatea sa incepi cu dreptul in acest business!

Cum trebuie pregatit solul pentru plantarea capsunilor si ce rol joaca motocultorul in aceasta prima etapa?

Indiferent de tipul plantatiei, prima etapa (adica pregatirea solului) este extrem de importanta pentru a porni cu dreptul in obtinerea unor recolte bogate, iar explicatia este una foarte simpla! Daca solul nu este pregatit in asa fel incat sa ofere un mediu optim de viata plantelor, atunci aceste nu vor rezista prea mult si cu siguranta nu pot produce acele fructe mari care vor lua ochii tuturor (acesta trebuie sa fie obiectivul tau pentru prosperitatea business-ului!). Pregatirea solului se realizeaza prin arat, iar adancimea la care trebuie lucrat solul trebuie sa fie destul de mare. In acest sens, poate fi folosit motocultorul – unealta care beneficiaza in prezent de o mare apreciere in randul celor mai de succes agricultori romani!!

Spre deosebire de o discul clasic care batatoreste solul lansandu-l bulgaros (ceea ce nu este indicat in cazul plantatilor de capsuni), motocultorul il lucreaza in asa maniera incat pamantul ramane fin, marunt, tocmai bun de insamantare! Un sol optim pregatit intotdeauna va oferi plantelor o dezvoltare optima, iar culturile de capsuni au nevoie de un sol bine lucrat!

In cadrul etapei de ingrijire poate fi folosit motocultorul? Cat de mare trebuie sa fie distanta dintre plante?

Atunci cand plantezi capsuni pe o suprafata mare de teren cea mai indicata modalitate de a face acest lucru este sa pui rasadul in linie. Este ca si cum ai insamanta solul cu boabe de porumb, folosind sistemul cuib la o distantare optima! Capsunii vor fi astfel plantati pe randuri pentru ca in etapa de ingrijire sa poti folosi motocultorul pentru a elimina buruienile sau alte tipuri de plante care reduc formarea fructelor. Ei bine, poti ingriji culturile de capsuni si manual, dar fiindca vorbim de inceperea unui business profitabil in domniul agricol, vorbim si despre suprafete mari de teren cultivat, iar in acest sens tehnica manuala de ingrijire a solului nu este tocmai eficienta.

Avand in vedere faptul ca cele doua etape sunt extrem de importante pentru a obtine cele mai bune rezultate si tinand cont de faptul ca motocultorul poate fi folosit in ambele momente, poti alege sa iti achizitionezi un astfel de echipament de gradinarit din magazinul online Magazialucostica.ro! Devino un agricultor de succes folosind cele mai moderne unelte in gradina ta!

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *