Eu cu cine votez?

votezPe bune, acum, eu cu cine votez? Și când pun întrebarea asta nu sunt deloc turmentat. Nu sunt sub influența băuturilor alcoolice ori a stupefiantelor. Vin alegerile pentru primăria din Drobeta Turnu Severin și eu nu știu pe cine să votez. Nu știu pe cine să pun ștampila în timp ce-mi zic în gând „Acesta vreau eu să fure mai mult” și BUM, ștampila pe el…

Orașul acesta a ajuns în pragul falimentului, dacă nu cumva l-a și depășit pentru că fiecare primar ce a venit la conducere a avut drept priorități sifonarea banului prin operațiuni de înfrumusețare a orașului, nu crearea locurilor de muncă ori salvarea industriei locale. Orașul acesta a avut când combinat de apă grea, a avut uzină de vagoane pentru trenuri, șantier naval, câte și mai câte.

Evident, nu a păsat nimănui că din 4000 de angajați cât avea Șantierul Naval, astăzi mai are câteva sute. Nimeni nu s-a îngrijit de problema asta, a prosperității. Toți primarii au avut grijă să schimbe bordurile, să bage milioane de euro în parcuri, etc. Bine, nu zic că e aiurea că s-au făcut treburile alea, căci tuturor ne place să trăim într-un oraș modern dar revin la ideea de prioritate.

Sincer, nu știu cu cine o să votez pentru că nu sunt încântat de nici unul dintre candidați. Toți au case, vile, bani, motive să vrea să sifoneze bani la rândul lor sunt destul de multe. De obicei, oamenii intră în politică pentru a plăti niște datorii pentru X și Y, de banii cărora s-au folosit la un moment dat în viață. De-asta nu am eu încredere în politica asta de la noi, de-asta nu știu cu cine votez.

Leave a Reply