Evolutie

Stateam de multe ori si ma gandeam cat de mult am evoluat ca societate… Parca ieri era anul 1900 cand revolutia tehnologica lovea din plin intreaga Europa. In doar 100 de ani, am evoluat de la cazane cu aburi la avioane ultra performante si masini ce ating lejer 300 de kilometri la ora. Unora poate li se pare multa evolutie, altora putina, cert este ca avansam.

Industria transporturilor a evoluat cel mai mult, astazi reusim sa zburam de la Bucuresti la Iasi cu un cost foarte mic, intr-un timp mult redus. Vremurile pe care le traim ne imping intr-un fel sa apelam la asemenea solutii pentru ca timpul este din ce in ce mai comprimat, mai scurt. Avem nevoie de solutii rapide si ieftine.

Foarte multa lume se teme de zborul cu avionul si nu inteleg de ce. Practic, avionul este cel mai sigur mijloc de transport din lume la ora actuala, in ciuda stirilor cu diverse prabusiri. Daca stam sa numaram numarul de accidente rutiere, observam ca acestea sunt mult mai numeroase de cat cele aeriane. Gasiti mai multe detalii despre biletele de avion aici dar sunt sigur ca in scurt timp, avionul va deveni o necesitate pentru toata lumea daca astazi doar o parte dintre romani zboara, si asta ocazional.

Ma asteptam la ceva mai multa curiozitate din partea oamenilor si sincer sa fiu in ceea ce priveste zborul ma asteptam la o evolutie mai rapida si mai mare fata de ce avem in prezent. Daca stau mai bine sa ma gandesc, zborul a fost unul dintre cele mai mari vise ale umanitatii, iar astazi, desi zborul este disponibil tuturor, putini sunt cei care se incumeta sa urce intr-un avion… iar cei care totusi o fac sunt doar impinsi la spate de nevoie. Uneori nu inteleg societatea din care fac parte…

Leave a Reply